Dan Nordell

Jens Skoglund

Monica Blom

Peter MüllerFROZEN FIRE

Tre glada grabbar spelade varje helg på en pub. Året 1975 beslutade man sig för att ta med en sologitarr och trummor och bilda ett band. Originalmedlemmarna var Dan Nordell på sång och akustisk gitarr, Bert Brattén på bas, Michael Ross på sologitarr, S-O Björk på kompgitarr och Rolf H på trummor.

Från början hade vi inget namn utan folk hittade på namnet. Frozen efter ett fruset torskpaket och Fire för att vi hade ett så hett humör.

Mellan åren 1977 – 1984 spelade vi scenshower i folkparkerna, sen hade vi ett uppehåll fram till 1995, efter det har vi spelat sporadiskt.

Under åren har medlemmar kommit och gått men i samband med att vi släppt det nya albumet är vi redo att ge oss ut och spela igen.

Frozen Fire spelar rock-boggie med proggtexter. Frozen vill ge sin publik en härlig rockupplevelse med bra musik. Att ge järnet på scenen och få med sig publiken är målet för varje spelning. Våra fans är en blandat publik

Vår framtidsvision är att få komma ut och spela, att ha roligt tillsammans och ge vår publik en rockig, svängig och rolig kväll som är värd att minnas.
 

DISKOGRAFI

1975 släpptes Frozens första singel – Den enda som får mig att tända.

1976 kom uppföljaren – I get a roadrunner.

1979 kom första albumet – Känn draget.

1982 singel – Dom kan dra

1993 cdmaxi – Mogna Kvinnan

1998 släpptes ett live album - On the road again

2010 kom vårt senaste album - Tjusig tid

 


Niclas Nordell

Tomas Ederer

Mickel Ross